У дитинстві матусі та бабусі намагалися збивати температуру за допомогою гарячих напоїв. І дійсно, вони кидали нас в піт і допомагали, щоправда, не надовго.
Експерти ж пояснили, чому не варто пити гарячі напої під час застуди та ангіни.
Перш за все, гарячі напої подразнюють слизову оболонку рота та горла, але не допомагають одужати швидше. Пити потрібно багато, щоб вивести токсичні речовини, що утворюються в процесі життєдіяльності бактерій і вірусів, але це має бути не гарячий чай.
Також запам’ятайте: чай або молоко, в яких ви розчиняєте мед, знищують його цілющі властивості. Запивати мед гарячим напоєм теж безглуздо – і з точки зору користі, і в плані смакових переваг продукту.
І ще забудьте про лимони та інші цитрусові на час хвороби – вони містять корисний вітамін С у величезній кількості, але засвоюється цей вітамін лише здоровим організмом. Кислоти, яких у цитрусових теж задосить, служать сприятливим середовищем для вірусів, як і цукровий наліт від солодкого чаю, що осідає на слизовій рота і гортані.