Картопля є одним з крохмалистих продуктів, які дуже добре засвоюються організмом.
Страви з картоплі швидко позбавляють голоду і заряджають енергією, пише maximum.fm
Медики відзначають такі корисні властивості картоплі:
- включення цього продукту в раціон сприяє поліпшенню роботи серця і судин. Запечена картопля в мундирі багата калієм, який перешкоджає виникненню проблем з серцево-судинною системою
- відновлює мікрофлору кишечника після отруєння алкоголем і допомагає позбутися печії
- сира картопля містить величезну кількість аскорбінової кислоти і вітамінів групи В. Вони сприятливо впливають на нервову систему і зміцнюють імунітет
- насичує організм корисними мінералами
- нормалізує роботу печінки і шлунково-кишкового тракту
Кому не можна їсти картоплю:
- часте вживання смаженої картоплі призводить до порушення обміну речовин
- людям, які страждають на діабет
- у старій і зеленій бульбі міститься отрута, тому їх не варто вживати.