U-News » Здоров'я » Які продукти небезпечно гріти в мікрохвильовці?
Всі новини

Які продукти небезпечно гріти в мікрохвильовці?

Гріти їжу в мікрохвильовій печі – це швидко і зручно, проте робити це можна далеко не з усіма продуктами.

У деяких випадках використовувати НВЧ-випромінювання (надвисокочастотне випромінювання)  не тільки не рекомендовано, а й небезпечно як для самої техніки, так і для здоров’я. Яку їжу не можна гріти у мікрохвильовій печі і чому, читайте далі.

Варені яйця

Зварені взм’ятку або “круто” яйця не можна підігрівати в мікрохвильовій печі – вони в будь-який момент можуть вибухнути. При цьому неважливо, були вони попередньо очищені чи ні. Через високий вміст всередині яєць води при їх підігріві утворюється велика кількість пари, яка і може спровокувати “вибух”.

Рис

Рис в принципі не рекомендується підігрівати повторно – до таких висновків дійшло американське агентство з харчових стандартів. Згідно з результатами їхніх досліджень, в рисі містяться бактерії Bacillus cereus, які при підвищених температурах виробляють шкідливі для організму спори. А результатом споживання підігрітого в мікрохвильовці рису може стати харчове отруєння.

Картопля

При підігріві картоплі, крохмаль, що міститься в ньому розпадається, а це тягне за собою відкладення жирів. Процес не є загрозою для життя, але для людей з чутливою системою травлення споживання таких продуктів не рекомендовано. У НВЧ крохмаль у складі картоплі розпадається.

Оброблені м’ясні продукти

Окислення холестерину, що міститься в оброблених м’ясних продуктах, провокує захворювання серцево-судинної системи. А відбувається цей процес саме при використанні мікрохвильовки. Тому таким способом не рекомендується підігрівати: сосиски; страви, що містять шинку; ковбаси.

М’ясні продукти також не рекомендується гріти у мікрохвильовій

При необхідності підігріву оброблених м’ясних продуктів краще використовувати сковороду. Але якщо є можливість не підігрівати сосиски, шинку або ковбаси повторно – слід нею скористатися.

Курка

Курка відрізняється великим вмістом білка, і вже на наступний день після приготування його структура серйозно змінюється. При повторному підігріванні продукт може стати небезпечним. Якщо ж вам необхідно терміново підігріти курку – робіть це протягом тривалого часу за на невеликої температури. В таких умовах зміни структури білка будуть мінімальними.

Мед

Мед часто підігрівають в мікрохвильовці не для підвищення температури, а для повернення йому рідкого стану. Однак розігрівати його у НВЧ не варто: розплавлення меду повністю знищує його корисні властивості. Тому якщо для вас важлива користь продукту, споживайте його в натуральному вигляді. В крайньому випадку розтопити мед можна на водяній бані. Мед втрачає корисні властивості після контакту з НВЧ.

Гриби

Гриби, як і курка, відрізняються великим вмістом білка, який також змінює свою структуру при нагріванні. Споживання розігрітих грибних страв може викликати порушення роботи кишечника навіть у здорової людини. Значно безпечніше вживати даний продукт в холодному вигляді. Гриби, як і курка, можуть завдати шкоди кишечнику після розігрівання в НВЧ.

Готувати корисну їжу – це ще не все, що потрібно для здоров’я. Термічна обробка їжі важлива не менше. Саме тому намагайтеся готувати їжу на один раз, і за великої необхідності розігрівати її на плиті або в духовці.

Пізнай ВСЕ

Читай U-News в Google News

Читають Коментують
Стало відомо, які продукти різко підвищують рівень цукру в крові
36 015
Олена Кравець розповіла про тривалу боротьбу з важкою хворобою
14 919
Мільйонер-жартівник склав заповіт, від якого плакало ціле місто
13 531
Робітники випадково відремонтували кухню не в тому будинку: як відреагувала господиня
13 017
Чому навіть хороші й надійні чоловіки зраджують: психолог назвав 8 причин
12 322
Три подруги побилися на весіллі за букет нареченої: відео курйозного моменту
11 701
Російська тенісистка люто відгамселила себе ракеткою по голові
10 796
Високий холестерин: ознаки в ногах вкажуть на небезпечний стан
10 477
"Навіть нічого не пила": телеведуча Барбір насмішила конфузом зі штанями
9 761
Лікар назвав три продукти, які отруюють кишківник
8 691
Які продукти не можна мити перед приготуванням та вживанням у їжу: шкідливо і навіть небезпечно
8 348
5 продуктів, багатих магнієм, для зниження тиску природним шляхом
8 328
Знайдено простий спосіб запобігти розвитку високого артеріального тиску
7 968
Борис Джонсон: Україні потрібно надати масштабний пакет допомоги на суму $500 мільярдів або навіть $1 трильйон
0
Колишня наречена Кличка розповіла, чому їхня донька не хоче ходити до школи в Європі
0
Таня Пренткович топлес та на підборах влаштувала відверту зйомку
0
Леді Гага відверто розповіла, як ставиться до чуток про те, що вона чоловік
0
Оксана Білозір розсекретила свої щомісячні доходи
0
Даша Астаф’єва наробила ніжних фото у гортензіях та розповіла, про що мовчить жінка
0
Що має зробити кожна родина перед похолоданням: енергетики опублікували інструкцію
0
Новий цікавий спосіб навчитися насолоджуватися життям від жителів Данії
0
Як відбілити емальовані каструлі за допомогою перекису водню
0
Як спробувати вирішити проблему, не жертвуючи нічним сном
0
Чотири помилки по відношенню до здоров’я припускається переважна кількість людей
0
Вісім способів відрізнити деменцію від природних вікових проблем
0
Лікарі попередили про шкідливі властивості популярних каш
0
Фатальні помилки під час сексу, через які партнер може втекти

Під час заняття сексом варто окрім задоволення себе і ...

Кардіолог назвав продукт для сніданку, якого слід уникати гіпертонікам

Ваша дієта може відіграти величезну роль у різних умовах. ...

Оля Полякова зізналася за скільки готова переспати з Машею Єфросиніною

Оля Полякова не приховує, що за мільйон доларів готова ...