Загальновідомо, що деякі кулінарні олії – наприклад, оливкова олія і олія авокадо – більш корисні для приготування їжі, ніж звичне для нас соняшникова.
Однак мало хто знає, хто лідирує в списку корисних олій, особливо для серцево-судинної системи.
Як виявилося, сприяє здоров’ю серцево-судинної системи і знижує рівень холестерину соєва олія.
Група дослідників в області дієтології з Університету штату Пенсільванія і Техаського технологічного університету провела дослідження і з’ясувала, що в 80% країн в два рази більше випадків ішемічної хвороби серця було викликано недостатнім рівнем поліненасичених жирів омега-6 (які якраз і містяться в соєвій олії).
Результати дослідження показали, що соєва олія не впливає на біомаркери запального процесу і не збільшує окислювальний стрес, а також сприяє зниженню рівня холестерину в організмі.