Ця популярна заготовка на зиму низькокалорійна і багата багатьма корисними речовинами. Наприклад, в її склад входять деякі вітаміни і мінерали.
Йдеться про квашену капусту.
Коли і для чого корисний цей продукт?
Для кишечника Ферментовані продукти харчування містять живі бактерії, які необхідні для травлення. Пробіотики (корисні бактерії) у квашеній капусті можуть збалансувати мікрофлору кишечника, показують дослідження.
Для засвоєння заліза Дослідження, опубліковане в Європейському журналі харчування, показало, що організм засвоює з ферментованих продуктів (до яких відноситься квашена капуста) більшу кількість заліза, ніж з багатьох інших.
Для захисту від раку Відповідно до одного з дослідженнь, квашена капуста містить аскорбінову кислоту, аскорбіген і глюкозинолат, які можуть зменшувати мутації ДНК і перешкоджати росту пухлинних клітин.
Для серця Дослідження, проведене на людях з діабетом і ішемічною хворобою серця, показало, що пробіотичні добавки (в тому числі ферментовані продукти, як квашена капуста) протягом 12 тижнів надавали сприятливий вплив на рівень ЛПВЩ-холестерину. Це необхідно для здорового серця і сприяє довголіттю.