Прожити максимально довго хоче більшість людей, але еліксиру молодості поки ніхто так і не знайшов. Однак вчені стверджують, що досягти довголіття можна, змінивши спосіб життя і раціон харчування.
Зокрема, з’ясувалося, що захистити організм від небезпечних запалень може простий хрестоцвітний овоч – капуста.
Вона містить вітамін К, фолієву кислоту, вітамін B6, кальцій, калій і тіамін. Крім того, овоч “багатий антиоксидантами”, такими як вітамін С і марганець, а також сполукою сульфорафан. Доведено, що останній володіє протираковим і антибактеріальним ефектами. Зокрема, було виявлено, що сульфорафан може перешкоджати розвитку меланоми, раку стравоходу, простати і підшлункової залози.
Як пояснили експерти з National Cancer Institute, хронічне запалення може викликати пошкодження ДНК і привести до розвитку злоякісної пухлини. Запальний процес починається, коли пошкоджені тканини виділяють хімічні речовини, по суті, “просячи про допомогу”.
Фахівці клініки Mayo додали, що вживання більшої кількості капусти надає на організм потужну протизапальну дію. Однак, щоб отримати максимальні переваги від вживання овоча, важливо виключити з раціону продукти, що викликають запалення. До них в тому числі відносяться солодкі напої, оброблене м’ясо, Випічка і смажені у фритюрі продукти.