Дослідження передбачає, що збагачена залізом дієта скорочує на 25% ризик хвороб серця.
Якщо ви хочете зменшити небезпеку серцево-судинних захворювань, переходіть на багату залізом дієту.
Дослідження показало, що якщо люди збільшували вміст в раціоні насичених залізом продуктів, це набагато скорочувало небезпеку інфарктів та інсультів. А дефіцит заліза, який відзначається майже у 65% людей середнього віку, підвищує ризик всіх хвороб серця на 10%.
Автори дослідження закликають дорослих людей включати в свою дієту більше червоного м'яса, шпинату, грибів і квасолі для того, щоб знизити ймовірність серцевих нападів.
Крім того, корисно налягати на продукти, багаті вітаміном C.
Вони допомагають організму поглинати залізо.
Цей мінерал відіграє критично важливу роль у виробництві червоних кров'яних клітин, що переносять кисень по нашому тілу.
Вчені з Університету Гамбурга зробили свої висновки на основі спостережень за 12 000 чоловіків і жінок із середнім віком в 59,9 років. Період спостереження, протягом якого вони оцінювали показники рівня заліза і кількості хвороб серця, склав 13 років.