Діабет характеризуються підвищенням рівня цукру у крові. У зниженні рівня глюкози допомагають різні продукти, у тому числі спеції, наприклад, кориця.
Існують різні дослідження, що доводять позитивний вплив цієї спеції на пацієнтів із діабетом. Так, робота, представлена в журналі Diabetes Care, показала, що кориця може покращити рівень цукру в крові, а також холестерин у людей з діабетом 2 типу. Мухаммад Хаттак, один із авторів дослідження, доктор медичних наук, зазначає, що кориця знижувала рівень глюкози в крові натще на 18–29 відсотків, повідомляє Країна Здоров'я.
Результати показують, що прийом від одного до шести грамів кориці на день може знизити рівень глюкози та холестерину. Включення цієї спеції до раціону також може знизити фактори ризику, пов'язані з серцевими захворюваннями та діабетом.
Інше дослідження, опубліковане в Journal of American College of Nutrition, показало, що кориця може знизити рівень глюкози в крові та імітувати інсулін. Спеція допомагає транспортувати глюкозу до клітин, що є однією з проблем при діабеті. Таким чином, кориця знижує кількість цукру в крові за рахунок підвищення чутливості до інсуліну та переміщення глюкози з крові до клітин.