U-News » Здоров'я » Названі найкращі та найгірші для здоров’я способи приготування їжі
Всі новини

Названі найкращі та найгірші для здоров’я способи приготування їжі

Найкращі технології приготування – це ті, які створюють смачні страви та зберігають велику кількість вітамінів і поживних речовин.

Найкращі технології приготування — це ті, що не лише допомагають створювати смачні страви, але й зберегти велику кількість вітамінів і поживних речовин у продуктах.

Запікання, тушкування та пасерування в невеликій кількості води або олії є корисними варіантами при виборі способу приготування. Так ви покращуєте смак деяких овочів і вміст поживних речовин.

Деякі методи приготування зменшують кількість чутливих до тепла та світла поживних речовин і вітамінів, як-от вітамін С та деякі вітаміни групи В. Через це дієтологи радять регулярно змінювати спосіб приготування їжі, але так само на здорові.

Не забувайте виключити насичені жири з ваших страв — вершкове масло, маргарин, вершки чи сало — і не додавайте багато солі.

Наприклад, смаження, приготування на грилі та копчення з додаванням жирів і солі, особливо якщо їжа підгоріла, найшкідливіші.

Вживання продуктів, приготованих цими методами, збільшує ризик серцево-судинних захворювань і раку. Надлишок насичених жирів і натрію в раціоні може збільшити ймовірність серцевих захворювань, а підгоріла їжа — підвищити ризик деяких видів раку.

Смаження у фритюрі

Смаження у фритюрі може бути одним з найбільш шкідливих способів приготування їжі. Коли ми смажимо або регулярно їмо смажену їжу — особливо у фритюрі — підвищуємо ризик смерті від серцевих захворюваннь та інсульту. Якщо ви смажите їжу, переконайтеся, що вибираєте більш здорові олії, такі як оливкова, очищена пряжена або олія авокадо.озпродаж місяця! -50% на термобілизну Columbia

Копчення

Копчене м’ясо при регулярному вживанні серйозно зашкодить здоров’ю.

Згідно з новим дослідженням, зв’язок між раком кишкового тракту і частим вживанням копчених продуктів незаперечний.

Гриль

Приготування на грилі робить їжу смачною та допомагає зберегти поживні речовини та зменшити кількість жирів у продуктах. Однак важливо не готувати м’ясо та інші продукти на грилі до обвуглення. Згідно з дослідженнями, приготування на грилі може піддавати їжу впливу канцерогенних хімічних речовин, які містяться в димі. А інше дослідження показало, що приготування на грилі при високій температурі можуть бути пов’язані з підвищеним кров’яним тиском.

Смаження у аерофритюрниці

Якщо ви хочете отримати більш здорову альтернативу смаженню, то аерофритюрниця — чудовий варіант. Продукти готуються на краплі корисної олії, наприклад, авокадо. Брюссельська, цвітна капуста, картопля, курка та лосось чудово смакують, приготовані таким чином.

Мікрохвильова піч

У продуктах, приготованих у мікрохвильовці, зберігається вітамін С та інших поживних речовин, які часто зникають в процесі нагрівання. Дослідники виявили, що мікрохвильовка та приготування на пару найкраще зберігають флавоноїди, що містяться в брокколі.

Обсмажування

Це розповсюджений спосіб приготування овочів та м’яса. Однак важливо пам’ятати, які інгредієнти ви використовуєте під час пасерування. Дослідження, проведене в Іспанії, показало, що пасерування брокколі на оливковій або соняшниковій олії допомагає краще зберегти вміст вітаміну С у цих овочах.

Смаження

Смаження овочів з крапелькою олії та дрібкою солі дійсно може підкреслити смак і збільшити доступність таких поживних речовин, як бета-каротин, лікопін (каротиноїд, який може допомогти знизити ризик серцево-судинних захворювань) і кальцій. Однак смаження може підвищити деякі харчові переваги одних продуктів та зменшити користь інших.

Приготування під тиском

Скороварка — один з найпростіших і найздоровіших способів приготування їжі.

Приготування під тиском дозволяє зберегти поживні речовини в продуктах. Дослідники виявили, що, наприклад, брокколі зберігає 90% вмісту вітаміну С у скороварці.

Приготування на пару

На пару – це не лише легкий і простий спосіб приготування їжі, але й багато переваг для здоров’я. Приготування на пару овочів, таких як морква, перець і капуста, може допомогти забезпечити більше антиоксидантів порівняно з тим, коли ці самі овочі споживаються сирими. Водорозчинні вітаміни, такі як вітамін С і більшість вітамінів групи В, можуть також зберігатися більше під час приготування на пару, а не кип’ятіння, через обмежений контакт їжі з водою.

Читай U-News в Google News

Читають Коментують
Стало відомо, які продукти різко підвищують рівень цукру в крові
36 063
Олена Кравець розповіла про тривалу боротьбу з важкою хворобою
14 968
Мільйонер-жартівник склав заповіт, від якого плакало ціле місто
13 643
Робітники випадково відремонтували кухню не в тому будинку: як відреагувала господиня
13 072
Чому навіть хороші й надійні чоловіки зраджують: психолог назвав 8 причин
12 366
Три подруги побилися на весіллі за букет нареченої: відео курйозного моменту
11 770
Російська тенісистка люто відгамселила себе ракеткою по голові
10 864
Високий холестерин: ознаки в ногах вкажуть на небезпечний стан
10 527
"Навіть нічого не пила": телеведуча Барбір насмішила конфузом зі штанями
9 821
Лікар назвав три продукти, які отруюють кишківник
8 725
Які продукти не можна мити перед приготуванням та вживанням у їжу: шкідливо і навіть небезпечно
8 388
5 продуктів, багатих магнієм, для зниження тиску природним шляхом
8 357
Знайдено простий спосіб запобігти розвитку високого артеріального тиску
7 997
Борис Джонсон: Україні потрібно надати масштабний пакет допомоги на суму $500 мільярдів або навіть $1 трильйон
0
Колишня наречена Кличка розповіла, чому їхня донька не хоче ходити до школи в Європі
0
Таня Пренткович топлес та на підборах влаштувала відверту зйомку
0
Леді Гага відверто розповіла, як ставиться до чуток про те, що вона чоловік
0
Оксана Білозір розсекретила свої щомісячні доходи
0
Даша Астаф’єва наробила ніжних фото у гортензіях та розповіла, про що мовчить жінка
0
Що має зробити кожна родина перед похолоданням: енергетики опублікували інструкцію
0
Новий цікавий спосіб навчитися насолоджуватися життям від жителів Данії
0
Як відбілити емальовані каструлі за допомогою перекису водню
0
Як спробувати вирішити проблему, не жертвуючи нічним сном
0
Чотири помилки по відношенню до здоров’я припускається переважна кількість людей
0
Вісім способів відрізнити деменцію від природних вікових проблем
0
Лікарі попередили про шкідливі властивості популярних каш
0
Маша Єфросініна у глибокому декольте влаштувала відверту зйомку в центрі Києва

Українська ведуча Маша Єфросініна поділилась відвертим ...

Фатальні помилки під час сексу, через які партнер може втекти

Під час заняття сексом варто окрім задоволення себе і ...

Кардіолог назвав продукт для сніданку, якого слід уникати гіпертонікам

Ваша дієта може відіграти величезну роль у різних умовах. ...