Чи куштували ви коктейль «Кривава Мері»? А чи готували хоч один раз самостійно вдома? Це напрочуд смачний і простий напій та простий рецепт. Але, тим не менш, багато вечірок не обходяться без цього коктейлю.
Існує легенда, що коктейль «Кривава Мері» придумав бармен Фернандо Петино на початку XX століття, працюючи в паризькому барі «Нью-Йорк». Можливо, ми ніколи не дізнаємося про справжнє походження цього напою, але ми точно можемо погодитися з одним: це незамінний пізній сніданок, який може допомогти полегшити похмілля, або чудовий коктейль для вечірки!
Що можна додати в коктейль «Кривава Мері»
За рецептом, коктейль «Кривава Мері» поєднує томатний сік або нарізані помідори, та горілку, лимонний сік й інші інгредієнти. Але можна додавати яблучний оцет, вустерширський соус, часниковий порошок, гострий соус, сіль із селерою, кошерну сіль, копчену паприку та багато іншого — що до вподоби.
Веселі гарніри
Класичні гарніри — стебло селери, часточка лимона або лайма, інколи оливки. Можна подавати з устрицями чи креветками, бобами або беконом з яйцями. Якщо ви хочете спробувати щось інше — вперед!
Заплануйте на декілька днів вперед
Домашня «заготовка» «Кривавої Мері» повинна стояти в холодильнику протягом 24 годин, щоб усі аромати об’єдналися. Його можна приготувати навіть за п’ять днів до події і зберігати у холодильнику.
Зберігати потрібно у ємності зі скла або нержавіючої сталі, щоб він не реагував на кислотність суміші, а потім розливати у скляні посудини. Важливо — коктейль перемішуйте, а не трусіть.