Харчування прямо впливає на стан здоров’я.
Цукровий діабет другого типу зумовлений сукупністю генетичних факторів та способом життя, у тому числі раціоном.
Дослідження підтвердило, що регулярне вживання чаю сприяє суттєвому зниженню ризику розвитку діабету другого типу.
Нідерландські вчені під час 10-річного дослідження вивчали раціон 40 011 осіб. Серед учасників дослідження у 918 осіб виявили діабет другого типу.
З’ясувалося, що добровольці, які щодня випивали не менше трьох чашок чаю, ймовірність розвитку цього захворювання зменшувалася на 42%.
Ще одне дослідження показало, що регулярне вживання чаю призводить до підвищення чутливості до інсуліну клітин епідидимальної жирової тканини в 15 разів.
Це пояснює взаємозв’язок між чаєм та ризиком розвитку діабету другого типу, оскільки це захворювання виникає на тлі інсулінорезистентності – різкого зниження чутливості клітин до інсуліну.
Фахівці уточнюють, що позитивний ефект має і чорний, і зелений чай, причому вживати його потрібно без молока та цукру.