Оскільки напій містить поживні речовини і позитивно впливає на здоров’я, діти, дорослі, вагітні жінки, які годують грудьми і люди похилого віку можуть вживати його щодня.
Лікар-дієтолог розповіла, який молочний продукт є найкориснішим серед інших та рекомендує його вживати щодня.
За словами турецького лікаря Зюлал Ялчин, йдеться про простий і доступний кефір.
Він містить усі поживні речовини молока, його харчова цінність є надзвичайно високою. Він дуже багатий на мінерали і незамінні амінокислоти, особливо фосфор і кальцій.
Мікроорганізми в кефірі полегшують травлення, вносячи зміни до лактози та білок, запевняють медики.
Людям, чутливим до лактози, також можна вживати кефір, оскільки вміст лактози в кефірі знижено.
Молочний продукт важливий для захисту кишкової флори, синтезу деяких поживних речовин, антиканцерогенної дії, зниження непереносимості лактози та зниження рівня холестерину у сироватці.
Вживання кефіру показано при таких захворюваннях:
виразка,
високий кровяний тиск,
розлади жовчовивідних шляхів,
нервові розлади,
екзема,
бронхіт,
астма.