Науковці Огайо в США з’ясували, що вживання в їжу помідорів вдвічі скорочує ризик появи раку.
Вчені провели досвід на мишах, застосувавши на них ультрафіолетове випромінювання.
Частина гризунів у своїй, приймала томатний порошок. В результаті виявилося, що дієтичні каратиноїди, які надають помідорам червоного кольору, мають сильний антионкологічний ефект. Наприклад, у гризунів, які вживали томатний порошок, удвічі менше фіксувалися злоякісні пухлини.
Цього не можна було сказати про їхні родичі, які не їли цей овоч. Американські фахівці стверджують, що розвиток раку гальмував лікопін, який міститься у великих кількостях у свіжих помідорах.
У майбутньому вчені збираються створити низку медичних препаратів, що впливають так само позитивно на організм, як і томати. До того ж, дана овочева культура може відновлювати роботу серцево-судинної системи за допомогою того ж лікопіну, який набагато активніше, ніж вітамін Е.