Експерти з’ясували, що томати сприяють розрідженню крові і тим самим знижують ризик тромбозів.
Саме тому їх рекомендують регулярно включати до свого раціону.
Вчені з’ясували, що помідори можуть стати чудовим засобом профілактики цієї недуги.
Помідори сприяють розрідженню крові, завдяки чому знижується ризик тромбозів.
Такого висновку дійшли шотландські дослідники.
Вчені провели експеримент за участю 200 добровольців.
За результатами дослідження, щоденне вживання помідорів розріджує кров на 70%.
Ефект був зафіксований у 97% учасників.
Дослідники пов’язали цей результат із наявністю в плодах антитромботичних елементів – флавоноїдів.
Крім того, високий вміст лікопіну підтримує здоров’я клітин.
Помідори також запобігають серцево-судинним захворюванням, допомагають боротися із запаленням і покращують здоров’я очей завдяки великій кількості вітаміну А, кажуть лікарі.
Помідори рекомендується вживати як у свіжому, так і приготованому вигляді.
Варто відзначити, що в результаті термічної обробки їхня користь для здоров’я тільки зросте.
Після двох хвилин кип’ятіння чи смаження кількість корисного лікопіну збільшується. Так, найбільша його кількість міститься в томатному пюре – до 1500 міліграмів на кілограм, пояснили фахівці.