Дієтологи розповіли якісь міфи про хліб помилкові і не мають наукового обґрунтування.
Хліб – головний продукт на столі людей у різних країнах світу. Він смачний, корисний та ситний. Але за роки свого існування встиг обрости легендами та не підтвердженими фактами.
Чорний хліб нічим не корисніший за білий. Існує теорія, що житній хліб набагато корисніший за білий, але насправді це не так. Єдиний вид хліба, який претендує на звання “корисного” – це цільнозерновий. Будь-яка інша випічка робить схожий вплив на організм.
Чорний хліб має єдину перевагу перед білим — це його нижча калорійність, що пояснює його популярність серед тих, хто стежить за своєю вагою або намагається схуднути. Помилково також думати, що хліб може спровокувати здуття живота.
Дріжджі в його складі хоч і є однією з можливих причин такого явища, але частіше люди страждають від підвищеного газоутворення через брак води в організмі або хронічний стрес. Може бути індивідуальна реакція на хліб і, як наслідок, здуття живота, але таке зустрічається рідко.