Український кардіолог Георгій Маньковський розповів, яка погана їжа впливає на роботу нашого серця.
За словами експерта, в Україні серцево-судинні захворювання є найпоширенішими.
Причиною цього є погані звички — неправильне харчування та відсутність фізичного навантаження.
Фахівець повідомляє, що для серця дуже небезпечні жирне м’ясо, сіль та випічка.
Щоб залишатися здоровим насамперед потрібно зменшити вживання тваринних жирів.
Замість свинини краще перейти на яловичину та м'ясо птиці. Іноді м'ясо варто замінювати на рибу.
Потрібно обмежити себе й у споживанні яєць – не більше двох яєць на тиждень.
Якщо вибираєте молочні продукти, дивіться, щоб їхня жирність становила не більше 2%.
Серед сирів вибирайте бринзу, адигейський сир, моцарелу.
Візьміть за правило з'їдати не менше 200 г овочів і стільки ж фруктів на день.
Увага варто приділити і горіхам – у них багато корисних поліненасичених жирних кислот.
Лікар наполегливо рекомендує зменшити кількість солі у харчуванні.
Важливою умовою здоров'я серця є достатня кількість рідини в організмі. Не забувайте випивати близько двох літрів води на день.
Якщо ви доповните до цього здорового раціону ще й спортивні заняття, вашому серцю нічого не загрожуватиме.