Правильне харчування – запорука міцного здоров’я. Щоб підтримати нормальну роботу свого серця та нирок, медики рекомендують включити у свій раціон цвітну капусту.
Цей овоч багатий на вітаміни: А, Е, С, Н, U, а також вітаміни групи В. Капуста насичує наше тіло багатьма мінералами — калієм, магнієм, натрієм, фтором і фосфором. Всі ці сполуки необхідні нормальної роботи внутрішніх органів.
За рахунок корисних мікроелементів продукт позитивно впливає на серцево-судинну систему та перешкоджає згущенню жовчі та утворенню каменів у нирках. Крім того, цвітну капусту потрібно вживати людям на дієті та тим, хто стежить за своєю вагою. Овоч покращує метаболізм і має легкий проносний і сечогінний ефект. Лікарі рекомендують вживати цвітну капусту при гіпертонії, проблемах із щитовидною залозою, серйозних патологіях нирок.
З продукту можна приготувати безліч смачних та корисних страв. Кілька дієтичних та оригінальних рецептів можна знайти на нашому сайті.