У процесі використання кухонного приладдя на ньому часто з'являється жирний наліт. Щоб жир не накопичувався, потрібно ретельно мити посуд після кожного використання.
Якщо раптом проґавили цей момент і нагар вже утворився - не засмучуйтесь, цю проблему можна легко вирішити, якщо знати кілька побутових секретів. Раніше ми розповідали, чим відчистити пригоріле дно сковороди, а тепер поділимося лайфхаками, як відмити скляні кришки.
Господарське мило, сода та оцет
Мило+сода+оцет - ефективний засіб у боротьбі із застарілим жиром. Візьміть велику каструлю такого розміру, щоб помістилися в ній брудні кришки.
Залийте водою та поставте на плиту. Додайте 5 столових ложок соди, 1 ложку тертого господарського мила та 3 ложки оцту. Коли закипить, тримайте на вогні 15 хвилин. Потім дістаньте кришки та добре протріть залізною губкою. Прополощіть у теплій воді.
Рідина для миття посуду та сода
Ще один простий метод позбавитися жиру на кришці, замочити її в розчині із засобу для миття посуду (100 г), кальцинованої або харчової соди (5 столових ложок) і окропу. Потримайте кришки від сковороди в цій суміші 1 годину. Після цього залишки жиру видаліть кухонною губкою.
Перекис водню
Для цього способу вам знадобиться лише один "інгредієнт" – перекис водню. Покладіть кришку в раковину або іншу ємність і залийте перекисом водню. Залишіть на 10 хвилин.
Потім переверніть і зробіть те саме з іншою стороною кришки. Важкодоступні місця обробіть ватним диском, змоченим у перекисі. Коли застарілий жир відійде, прополощіть кришку під проточною водою.