Дієтологи кажуть, що злаки займають особливе місце у поживному ланцюжку, тому їх варто періодично додавати до свого раціону. І одним із найкорисніших злаків є булгур. Що ж у ньому особливого?
Ця крупа містить у собі безліч вітамінів та цінних речовин, зокрема клітковину, фосфор, кальцій, магній, залізо тощо. Її регулярне вживання призводить до зниження цукру в крові, який може накопичуватися в організмі та становити серйозну загрозу здоров’ю. Глюкоза може пошкодити стан судин, які доставляють органам кисень та поживні речовини.
Щоб підтримувати серцево-судинну систему в тонусі, варто уважно стежити за тим, що у вас лежить на тарілці. Експерти зазначають, що булгур допомагає нормалізувати тиск, активізувати кровообіг та знизити вироблення інсуліну в організмі, а також відновлює обмін речовин, мінімізує ризик розвитку деменції та покращує травлення. А ще завдяки своєму багатому складу, булгур запобігає появі онкологічних захворювань.
Є у булгура і ще одна корисна властивість – здатність заспокоювати нерви. Він знімає емоційну напругу, позбавляє дратівливості та тривожності. Нагадаємо, нещодавно експерти заявили, що кіноа – одна з найпопулярніших псевдозернових культур, має низку серйозних протипоказань , тому варто бути акуратнішою з її вживанням.