Буряк має високу поживну цінність і дуже мало калорій через високий вміст води. Овочі багаті на важливі поживні речовини, такі як мінерали та вітаміни.
Наукові дослідження показали, що буряк може підтримувати здоров'я серця. Бульба визнана овочом 2023 та 2024 років на два роки.
Буряк віками вирощувався в європейських садах. Хоча його лікувальні та кулінарні переваги були відомі ще в Стародавньому Римі, сьогодні про його якості мало що відомо, пише Асоціація зі збереження різноманітності сільськогосподарських культур (VEN). З цієї ж причини VEN вибрав бульбу як овоч 2023 та 2024 років на два роки.
Як пояснюється на австрійському порталі охорони здоров'я Gesundheit, буряк має високу поживну цінність, але дуже мало калорій (близько 40 ккал на 100 г) через високий вміст води (близько 90 відсотків).
Бульби багаті мінералами, такими як кальцій, фосфор, калій, магній та залізо, а також вітамінами групи В, вітаміном С та фолієвою кислотою.
Наукові дослідження показали, що буряк може підтримувати здоров'я серця. Дослідники з Великобританії повідомили, що буряковий сік може допомогти при ішемічній хворобі серця.
А на думку фахівців із США, бульба зміцнює серцево-судинну систему та захищає від хвороб.