До благородної блакитної плісняви попередження фахівця не належить.
Дієтолог Олексій Ковальков розповів, чим небезпечним є вживання продуктів, на яких з’явилася пліснява.
Грибок цвілі виділяє токсичні речовини, які отруюють організм, а й сприяють швидкому розвитку ракових клітин. Тому фахівець порекомендував викинути продукт, якщо на ньому з’явилася навіть невелика кількість цвілі.
Якщо, наприклад, на буханці хліба видно точку цвілі, то це означає, що грибок вразив весь продукт, а не тільки ту зону, де виявилася підступна сіро-синя цятка.
А ось сир із блакитною пліснявою, грибок якої не поширює токсини, небезпеки для здоров’я не становить — його можна без побоювань вживати в їжу.