Детокс за допомогою кореня кульбаби ефективно виводить токсини з організму і має переваги для здоров’я.
Нічого собі, «бур’ян»
Багато хто думає, що кульбаба – це звичайне бур’ян. Як би не так! З давніх часів у Китаї та Індії ця рослина застосовується як ліки, у тому числі при захворюваннях шлунка та печінки.
Корінь кульбаби використовують для приготування цілющих настоїв, відварів та компресів. Причому цю траву не обов’язково збирати, екстракти чи добавки з неї можна купити у будь-якій аптеці, що підтверджує її користь.
Кульбаба, допоможи!
Дослідження підтвердили, що зілля з кореня кульбаби допомагають підтримати печінку та сприяють її детоксикації. Крім того, завдяки високому вмісту антиоксидантів, кульбаба має ряд переваг, серед них:
- Допомагає при передменструальному здутті живота та набряках через свої сечогінні властивості
- Сприяє лікуванню висипки, псоріазу та екземи завдяки протисвербіжному ефекту.
- Стимулює вироблення інсуліну для контролю за рівнем цукру в крові
- Допомагає в лікуванні та профілактиці раку.
ЯК ПРИГОТУВАТИ НАПІЙ, ЩО ОЧИЩАЄ, З КОРЕНЯ КУЛЬБАБИ
Найбільш добре зарекомендував себе чай із обсмаженого кореня кульбаби. Щоб вивести токсини, його треба пити по 1-2 чашки щодня.
Складові:
- 2 склянки води;
- 4 чайні ложки сушеного кореня кульбаби;
- 1/2 чайної ложки сушеного імбиру чи кориці.
Спосіб приготування:
- Покладіть суху траву в каструлю. Підсмажте на середньому вогні до появи ароматного та золотистого кольору.
- Влийте воду та додайте корицю або імбир.
- Доведіть до кипіння. Після закипання на маленькому вогні варити 30-45 хвилин|мінути|.
- Процідіть відвар і пийте гарячим.