Полуниця має численні переваги для здоров'я. Ці яскраво-червоні ягоди можуть зробити будь-що: від підвищення кров'яного тиску до підтримки здоров'я очей, а також може зробити сяючою шкіру.
П'ятьма крупними ягодами полуниці можна заповнити майже добову потребу у вітаміні С. Аскорбінова кислота необхідна для вироблення колагену, який робить шкіру м'якою та пружною.
Також ця ягода є джерелом калію. Цей мікроелемент здатний знижувати артеріальний тиск. Полуниця містить у своєму складі антиоксиданти. Останні не дають вільним радикалам ушкоджувати клітини організму. Внаслідок цього зменшується ризик розвитку раку.
Крім того, вітамін С необхідний, щоб захистити очі від вікових хвороб. З катарактою допоможуть впоратися фітонутрієнти, що містяться в ягоді, і вітамін В9.
Одна порція полуниці налічує три грами клітковини і лише 50 калорій, тому вона допомагає схуднути. Однак надмірне вживання цих плодів призводить до розладу шлунка через велику кількість клітковини в їхньому складі.