Ще в Середні віки зерно використовували для лікування різних недуг, у ньому не лише мало глютену, а й багато важливих поживних речовин.
Вівсяний напій нині в моді, особливо як альтернатива молоку в каві.
Але овес також має чудовий смак у мюслі, хлібі, кашах, супах чи пиріжках.
Зерно містить багато мінералів та харчових волокон, які можуть допомогти знизити рівень холестерину, пояснює Бременський споживчий центр у нещодавній заяві.
Овес найбільш відомий у вигляді вівсяних пластівців і містить багато корисних інгредієнтів.
Порівняно з іншими злаками овес містить більше жиру та цінних білків. Зерно містить безліч важливих мінералів, мікроелементів та вітамінів, особливо вітаміни групи В та вітамін Е.
Овес також є хорошим постачальником кальцію, заліза, марганцю та цинку.
«Расні харчові волокна можуть сприяти травленню і, як було доведено, допомагають знизити рівень холестерину», — пояснює Соня Панненбекер, консультант з продуктів харчування та харчування.
А дієта, багата на вівс, може покращити чутливість до інсуліну та рівень глюкози у людей з діабетом 2 типу, повідомляє на своєму веб-сайті некомерційна організація охорони здоров'я DiabetesDE - Deutsche Diabetes-Hilfe.
«Овес ідеально підходить для різних рецептів, його можна використовувати як у солодких, так і в солоних стравах», — каже Соня Панненбекер.
На сніданок або між ними вівсяні пластівці гарні у вигляді каші, хрустких мюслів, смузі або печива.