Тренди здорового харчування рік у рік диктують моду на авокадо. Як же вживати цей чудодійний плід, щоб отримати і користь, і задоволення?
Авокадо має тропічне походження. З’явившись у Мексиці, ця рослина поширилася і в інших країнах із теплим стабільним кліматом. Тому сприятливий ефект від вживання авокадо порівняний з чарівним впливом відпочинку в спекотній країні: підвищується пружність шкіри, покращується структура волосся та нігтів, а тіло стає більш підтягнутим та струнким.
Ще при покупці авокадо варто подумати про те, як отримати від цього продукту максимум. Пам’ятайте, що стиглий продукт повинен піддаватися лише легкому натисканню. Якщо плід твердий, щоб він дозрів, може знадобитися кілька днів.
Будьте уважні: наявність надто м’яких ділянок, тріщин, плям на шкірці говорить про зіпсований продукт. Сміливо беріть стиглі авокадо, тільки якщо хочете з’їсти їх протягом найближчих 1-2 днів, і підбирайте плоди різного ступеня зрілості, якщо хочете побалувати себе на весь тиждень.
Ви здивуєтеся, але є ціла комісія з авокадо — сільськогосподарська організація в Каліфорнії, яка обслуговує виробників цього фрукту. Експерти комісії діляться цінними порадами щодо вживання корисної рослини.
Отже, як правильно є авокадо? Наприклад, можна спробувати спосіб «нарізу»:
- Вимитий авокадо розрізаємо навпіл уздовж кісточки, потім ділимо ці половинки ще на дві частини, так само рухаючись ножем уздовж кісточки. У результаті має вийти поділ на чотири сегменти.
- Відокремлюємо частини і знімаємо шкірку з скибочок. Важливо: частина, що безпосередньо стикається зі шкіркою, багата на корисні та поживні речовини. У жодному разі не можна залишати її поза увагою!
- Залишки м’якоті знімаємо чайною ложкою та використовуємо для бутербродів та боулів.
Цінні для нашого організму каротиноїди, сконцентровані біля ділянок ближче до шкірки, вимагають для засвоєння додаткових продуктів.