Чорний хліб багато хто вважає кориснішою альтернативою білого. Однак цей продукт має шкідливі властивості для здоров'я, на що вказав дієтолог із Великобританії Майкл Мослі.
Є думка, що чорний хліб не є небезпечним для діабетиків, а також уповільнює процес зростання рівня глюкози в крові. Однак у сучасному світі несумлінні постачальники можуть просто фарбувати білий хліб у вигляді барвників.
Крім того, деякі види продукту мають не надто корисні добавки, покликані поліпшити смакові якості. Такі “інгредієнти” загрожують підвищенням вмісту цукру на крові.
Більш корисною заміною чорного хліба стануть цілісні злаки, зазначив дієтолог. Зокрема, до раціону можна додати кіноа, ячмінь, гречку, бобові, а також булгур, жито тощо. Зазначені продукти є джерелом складних вуглеводів, здатних перешкоджати різким коливанням глюкози в крові.