Деякі продукти з хорошою "репутацією" можуть становити небезпеку для здоров'я.
Є безліч напоїв, які позитивно позначаються на організмі, зокрема мова йде про фруктовий сік, багатий на різні вітаміни, антиоксиданти і цінні мікроелементи.
Однак не все так добре, як може здатися, на перший погляд.
За словами фахівця, для приготування склянки свіжовичавленого апельсинового соку, наприклад, знадобиться в середньому 2-3 плоди.
Але в цілісному вигляді зазвичай люди не з'їдають цитрусові в такій кількості за один раз.
До того ж в соку не залишається клітковини, тому що вона осідає в макусі, а цей елемент дуже важливий для підтримки травлення і уповільнення надходження глюкози в крові.
При вживанні фруктового соку, організм отримує заряд легкозасвоюваних простих вуглеводів, але це негативно позначається на вуглеводному обміні і метаболізмі печінки.
І якщо порівняти 100 мл свіжовичавленого апельсинового соку і 100 мл кока-коли, то кількість цукру в них буде практично однаковим, хоча «газована вода» не входить в список корисних напоїв.
Відповідно звичка споживати велику кількість фруктози з соків може довести до неалкогольної жирової хвороби печінки — гепатозу.