Дієтолог, лікар-ендокринолог у розмові розповів, які продукти варто їсти офісним працівникам для збереження здоров’я суглобів.
Представники сидячої роботи найчастіше наражають на своє здоров’я через гіподинамію, зокрема страждають суглоби. Через перебування у статичному становищі виникають застійні явища, які провокують артрит та артроз.
Лікар розповів, що зменшити ризики руйнування суглобів допоможе морська риба. За рахунок омеги-3 синовіальна рідина, яка знаходиться між суглобовими поверхнями, оновлюється, таким чином знижується ризик запальних захворювань.
«Оскільки людина перебуває в сидячому положенні більшу частину часу, у легенях виникають застійні явища. І тут нам допоможуть продукти з високим вмістом вітаміну А, який допомагає клітинній тканині оновлюватись. Це гарбуз, морква, зелень», розповів лікар.
Крім того, він порекомендував споживати соняшникову олію, яка є рекордсменом за вмістом вітаміну Е та числом антиоксидантів. Ці речовини важливі для покращення кровообігу, що особливо важливо для сидячої роботи.
А щоб знизити навантаження на мозок і нервову систему, ендокринолог порадив пити какао.
«У цьому напої міститься велика кількість магнію, який покращує роботу нервової системи, стабілізує процеси напруги та розслаблення м’язів та допомагає розслабитися. Можна пити 1-2 рази на день», підсумував експерт.
Також офісним працівникам слід їсти мигдаль, капусту, моркву, яйця та цитрусові, оскільки ці продукти знижують зорове навантаження та зменшують ризик розвитку офтальмологічних захворювань.