Вітамін С забезпечує повноцінне функціонування організму. Нестача його може призвести до стресу, втоми, зниження опірності імунітету. Ми звикли вважати, що лимони багаті вітаміном С. Їх постійно використовують у рекламі відповідних ліків.
Пропонуємо дізнатися, чи справді у лимонах так багато вітаміну С.
Український дієтолог Світлана Фус розвіяла популярний міф і заявила, що є багато інших корисних продуктів, які містять цей вітамін. Вона каже:
Світлана Фус порівняла кількість вітаміну С в апельсинах та лимонах. У першому фрукті в середньому міститься 70-80 мг, а в другому – всього 48 мг. Спеціалістка радить не робити неаргументованих висновків і вживати різні продукти, які також приносять користь.
Щоб забезпечити організм потрібною кількістю вітаміну С, можна вживати якийсь із цих продуктів:
- 100 г капусти
- одне яблуко
- 30 г чорної смородини
- один помідор
- 40 г болгарського перцю
- 200 г цвітної капусти