Згідно з дослідженням вчених Національного інституту стандартів та технологій Америки (NIST), їжа, приготована на сильному вогні, містить модифіковану ДНК.
Вона може змінити ДНК людини та викликати генетичну мутацію.
Це може спричинити розвиток онкологічного захворювання.
У ході експерименту вчені вирішили приготувати кілька страв.
Протягом 10 хв вони відварили яловичину та картоплю при 100°C.
Паралельно частину цих продуктів вони запікали протягом 20 хв при 220°C.
З приготовлених продуктів експерти витягли ДНК. Вони були пошкоджені при варінні та обсмажуванні.
Однак за вищих температур приготування ДНК були пошкоджені сильніше.
Це говорить про те, що максимально щадною для здоров’я є варена їжа.
А ось смажена іжа, ДНК якої пошкоджено сильніше, може спричинити генетичну мутацію та стати причиною розвитку раку.