Користь фруктів для організму незаперечна. Їх варто вживати, особливо в зимовий і весняний періоди, щоб насититися необхідними вітамінами й мінералами, оздоровитися й уникнути низки проблем.
Але їсти їх варто усвідомлено, адже деякі плоди легко подарують вам зайві кілограми та змусять скакати рівень цукру в крові.
Першими у списку, на думку експертів, стоять банани. Це, мабуть, найпопулярніші фрукти в Україні та зручний продукт для швидкого перекусу. Їх можна їсти на сніданок і обід, вони відмінно насичують і додають сил.
Однак дієтологиня Енн Облігар попередила про шкоду перевищення допустимої добової норми. Якщо перейти дозволену межу, фрукт почне впливати на рівень цукру. У разі різкого його падіння, людина одразу ж сильно хоче їсти, і насамперед починає поїдати шкідливу їжу.
Попри відчуття ситості від бананів, вони ж можуть призвести й до хибного відчуття голоду через присутність у них цукрів. На думку доктора Махмуда Абделазіза, їх краще вживати з білковими продуктами.
Ще один підступний перекус багатьох з великою кількістю натурального цукру — виноград. Проблема в тому, що більшість людей їдять його абсолютно неправильно.
Щоб уникнути проблем, обов'язково стежте за кількістю з'їдених плодів, адже глікемічний індекс у винограді доволі високий, тож може призвести до сплеску глюкози в організмі. Їх можна замінити більш безпечним продуктом — яблуками та грушами.
Поживні речовини та велика кількість антиоксидантів перетворюють ананаси на неймовірно корисну їжу, але лише в певних дозах.
Попри вітамін С у ньому і марганець, переїдання загрожує не тільки стрибком рівня цукру, а й зайвими кілограмами, стверджує лікар. Тропічний фрукт цілком замінять наші дині та кавуни.