Ендокринолог перерахувала продукти, що сприяють запальним реакціям в організмі. Їх слід виключити охочим схуднути, оскільки хронічне запалення – одна з причин безуспішності спроб зниження ваги.
Грізним токсином для організму є алкоголь, особливо якщо вживати його у великій кількості. Цукор, фруктоза та цукрозамінники підвищують рівень інсуліну, збільшують ризик розвитку діабету та серцево-судинних захворювань.
Також слід знати міру у вживанні рослинних олій. жирні кислоти Омега-6, що містяться в них, захищають організм, але тільки в помірній кількості. Кукурудзяна, кунжутна, соняшникова, гарбузова та соєва олії багаті Омега-6. При цьому надлишок жирних кислот, який присутній у напівфабрикатах та кондитерських виробах, загрожує розвитком запальних процесів із переходом у хронічну стадію.
Молочні продукти мають високий інсуліновий індекс. Їх слід виключити людям з непереносимістю лактози та/або казеїну. Лектини (присутні в пасльонових, бобових, сої) протипоказані людям із запальними хворобами кишечника та хворобами щитовидної залози.
Також ендокринолог включила до списку потенційно небезпечних речовин глютени та трансжири. Перші підтримують запалення, а другі знижують синтез простацикліну, необхідного для нормального тонусу судин.