Увімкніть у свій раціон харчування ці 10 чудових продуктів, які допоможуть оздоровити кров.
Регулярне вживання печінки, капусти, морської риби та буряків суттєво покращить якісні характеристики крові.
Печінка
У яловичій печінці міститься велика кількість заліза, дефіцит якого призводить до зниження рівня гемоглобіну в крові. Нестача заліза також загрожує розвитком залізодефіцитної анемії.
Крім заліза, у печінці міститься ще й така речовина як гепарин, що є профілактичним засобом проти тромбозу та інфаркту міокарда.
Печінка дуже добре поєднується з кашею з кукурудзяної крупи, гарбузовим пюре або хумусом.
Морська риба жирних сортів
У жирній морській рибі міститься велика кількість поліненасичених омега-3 жирних кислот, які сприяють зниженню рівня холестерину в крові та ризику розвитку атеросклеротичних змін. Крім того, риба багата на речовину таурином, завдяки якому нормалізується кров'яний тиск.
Скумбрія, сардини, сайда, тунець, морський окунь, камбала, палтус вважаються жирними сортами.
Капуста та броколі
Білокочанна капуста та броколі – дуже корисні продукти для крові. Ці овочі багаті на фолієву кислоту, завдяки якій відбувається синтез нових кров'яних клітин. Також у капусті та броколі присутній вітамін К, який бере участь у згортанні крові.
Брокколі багата на фолієву кислоту, завдяки якій відбувається синтез нових кров'яних клітин.
Цитрусові фрукти
Цитрусові корисні для крові, насамперед, наявністю в них вітамінів А, С, а також клітковини. Вітамін А сприяє нормалізації рівня цукру; вітамін С підвищує засвоюваність заліза, а клітковина сприяє зниженню рівня поганого холестерину.
Цитрусові корисні для крові, насамперед, наявністю в них вітамінів А, С, а також клітковини.
Яблука
У яблуках міститься багато пектину, який пов'язує та виводить поганий холестерин, а також сприяє нормалізації рівня цукру в крові.
Яблука нормалізують рівень цукру на крові.
Мед
Найбільш корисним для крові вважається гречаний мед, оскільки він містить максимальну кількість корисних мінералів, амінокислот та органічних кислот. Регулярне вживання гречаного меду нормалізує якісні та кількісні характеристики формених елементів крові, таких як лейкоцити, тромбоцити та еритроцити.
Регулярне вживання гречаного меду нормалізує якісні та кількісні характеристики формених елементів крові.
Буряк
Буряк можна вважати природним кровотворним засобом. Цей продукт містить речовини, що сприяють утворенню червоних кров'яних тілець. Буряк містить поживні речовини, але є низькокалорійним продуктом. А ще буряк відноситься до групи овочів та фруктів, які можуть знизити ризик розвитку хронічних захворювань, включаючи діабет 2 типу, серцеві захворювання та деменцію.
Буряк вважають природним кровотворним засобом.
Гранат
Гранат, особливо гранатовий сік, показані при залізодефіцитної анемії, оскільки у цьому фрукті міститься велика кількість заліза.
Гранат, а особливо гранатовий сік, показані при залізодефіцитній анемії, за умови відсутності проблем зі шлунком та алергії.
Авокадо
При регулярному вживанні авокадо відбувається зниження поганого холестерину. Речовини, що містяться в цьому плоді, сприяють нормалізації процесів кровотворення та кровообігу.
Авокадо нормалізує процеси кровотворення та кровообігу.
Горіхи
Завдяки своєму складу горіхи є важливим продуктом для здоров'я крові. У них міститься велика кількість магнію, калію, заліза та вітамінів А, В та С.
Горіхи є важливим продуктом для здоров'я крові, а пекан відомий своїми незвичайними лікувальними властивостями.