U-News » Авто-мото » Про них мріяли усі: найкращі американські маслкари 1960-х років
Всі новини

Про них мріяли усі: найкращі американські маслкари 1960-х років

Шістдесяті роки ХХ століття стали десятиліттям маслкарів у американському автопромі. Вони вражали стильним дизайном і неймовірною потужністю – виробники робили їх брутальними і зовні, і зсередини.

Видання TopSpeed вирішило зібрати десятку найкращих маслкарів шістдесятих. Вони свого часу справили на автолюбителів величезне враження, розказує Обоз.

Pontiac Firebird 1967 року

Цей автомобіль став тільки популярнішим завдяки пізнішим моделям, випущеним у 70-х роках. У 1967 році компанія Pontiac представила культову модель Firebird, що була маслкаром з унікальним зовнішнім виглядом і крутими характеристиками. Більшість маслкарів шістдесятих були широкими і квадратними, але Firebird 67-го показав витончений та стильний дизайн, що одразу привертав увагу. Модель мала широкий спектр двигунів на вибір: від базового 3,8-літрового шестициліндрового двигуна на 165 кінських сил, до 6,6-літрового V-8 на 325 "конячок".

Dodge Challenger HEMI 1969 року

Перша ітерація моделі, що стала синонімом поняття "маслкар", була випущена наприкінці 60-х років. Перший в історії Challenger став ідеальним поні-каром для тих, хто хоче навіть більшого розміру, потужності та розкоші, ніж топові моделі на ринку. Модель постачалась аж із 9 варіантами двигунів потужністю від 145 до неймовірних 425 "конячок". Поєднання такої потужності з меншим та стильнішим кузовом одразу зробило перший Challenger справжнім законодавцем моди, а сучасні автомобілі досі черпають натхнення в його дизайні.

Ford Mustang Boss 429 1969 року

Дуже небагато маслкарів мають таку впізнаваність, як Mustang. Усі шістдесяті ця модель руйнувала бар’єри та встановлювала стандарти. Вершиною став Boss 429. Агресивний редизайн класичного Mustang швидко набув статусу легендарного. Незважаючи на те, що Boss 429 був орієнтований на продуктивність, зокрема на участь у перегонах, він, як і раніше, мав приємний комфортний салон, що робило його відмінним універсальним маслкаром.

Plymouth Road Runner 426 HEMI 1968 року

Це був, певно, один найпередовіших маслкарів 1960-х років. Він повністю втілював у собі філософію автомобілів цього типу. А до того мав рідкісні та бажані доповнення, такі як гідропідсилювач керма та дискові гальма з підсилювачем. Ці особливості зробили керування Plymouth Road Runner 426 HEMI набагато приємнішим як повсякденний автомобіль попри те, що це був справжній звір з точки зору потужності.

Chevelle SS 396 1966 року

Chevelle SS на момент своєї появи мав більшу потужність та швидкість, ніж модель без магічного індексу після назви. Стильний зовнішній вигляд ставив авто в один ряд із найбажанішими моделями Pontiac та Oldsmobile. 1966 став першим роком, коли Chevrolet включила в стандартну комплектацію Chevelle вражаючий двигун V-8, та передову трансмісію. Машина видавала 360 кінських сил, що було неймовірно для авто середнього розміру. Сьогодні Chevelle SS 396 є одним із найбажаніших колекційних автомобілів серед ентузіастів.

Oldsmobile 442 1968 року

Oldsmobile – це виробник, якому індустрія маслкарів зобов'язана дуже багато чим, адже саме Oldsmobile Rocket 88 заснував її у 1949 році. Два десятиліття потому бренд все ще тримався на вершині, випустивши модель 442 – певно, свою найкращу розробку. У ній вдалося знайти баланс між зухвалою філософією маслкара і плавними обтічними формами кузова. Авто мало відмінну стійкість на дорозі і надпотужний двигун на 325 кінських сил у базовій комплектації.

Dodge Charger R/T HEMI 1968 року

Як і Challenger, Dodge Charger – це маслкар, який досі широко поширений у цьому сегменті. Варіант 1968 року уособлював свої величезні розміри і потужність, що зробило його одним з найулюбленіших маслкарів десятиліття. Він був одним із найдовших, найширших і найпотужніших з усіх. А модель R/T ще й була розроблена з особливою увагою до продуктивності. Найкращий двигун у лінійці міг видавати приголомшливі 425 кінських сил.

Pontiac GTO Judge 1969 року

Цю модель багато хто вважає найкрутішим маслкаром кінця 60-х років і, можливо, найкращим Pontiac з безлічі причин. GTO Judge, на сьогоднішній день залишається найшвидшою версією автомобіля. А його яскравий колір і розділена решітка радіатора надають йому надзвичайно впізнаваного виду. Спочатку Judge замислювався як дешевша версія базової моделі, в якій було видалено деякі стандартні косметичні елементи всередині та зовні. Завдяки цьому співвідношення потужності до ваги було збільшено, у результаті двигун V-8 почав видавати 366 кінських сил. Незважаючи на те, що максимальна швидкість у нього не така висока, як у конкурентів, майже ідеальний дизайн кузова зробив його одним із найособливіших автомобілів на ринку.

Dodge Charger Daytona HEMI 1969 року

Базова модель Dodge Charger вже була одним із найбільших і потужних маслкарів на ринку в кінці 60-х, але виробник з Детройту вирішив піти ще далі, випустивши Charger Daytona, оснащений двигуном HEMI. Найбільш помітна відмінність між двома моделями знаходиться зовні: величезне 58-дюймове заднє антикрило, що забезпечує велику притискну силу автомобіля, а також загострений ніс, розроблений із тією ж метою. Ці додаткові аеродинамічні елементи не тільки покращують керованість на гоночній трасі, але й створюють фантастичну версію і так особливого автомобіля. Усього було випущено всього 503 автомобіля Charger Daytona 1969 року, що зробило його одним із найрідкісніших і найбільш бажаних маслкарів десятиліття. Сьогодні Charger Daytona в ідеальному стані може коштувати до 1,4 мільйонів доларів.

Ford Mustang Shelby GT500 1967 року

GT500 є справжньою іконою серед маслкарів. Перша така машина була випущена в 1967 році, коли легендарний Керрол Шелбі знову став партнером Ford і створив один з найкращих маслкарів у світі. Роком раніше Форд і Шелбі досягли величезного успіху в автоспорті, скинувши Ferrari у Ле-Мані. Дизайн Shelby GT500 був натхненний культовим GT40, який привів команду до перемоги. Крім того, що двигун GT500 був меншим і легшим, ніж у більшості маслкарів того часу, він отримав назву "Le Mans Cobra". І 55 років потому Mustang Shelby GT500 67-го року як і раніше вважається одним з кращих Мустангів усіх часів.

Читай U-News в Google News

Читають Коментують
На заяву Безуглої про звільнення відреагували у Повітряних силах ЗСУ
25 825
Мережу розсмішив "потужний донат" Тищенка
20 568
Дівчина знайшла кумедний спосіб повідомити стать майбутньої дитини
20 009
Робітники випадково відремонтували кухню не в тому будинку: як відреагувала господиня
18 869
Наречений скасував весілля через SMS коханої його 12-річній доньці: що вона написала
16 776
Названо небезпечну ознаку високого тиску, яку багато ігнорують
15 335
Чоловік не може продати будинок через сусіда та його "витвір мистецтва": що він зробив
14 352
Ідеальна помста: жінку, яка зруйнувала чужу сім’ю, висміяли на великому банері
14 028
Кардіологом названо один із найпростіших способів покращити здоров’я серця
11 319
Популярний продукт назвали причиною високого цукру в крові
10 763
Чоловік показав бургер 1995 року, який непідвладний часу: як він виглядає
10 510
Лікар назвав чотири ознаки на шкірі, які свідчать, що ви вживаєте надто багато алкоголю
8 858
Хворий кишківник: шість ознак проблем з головним органом довголіття
8 438
Чим не можна виводити плями поту на білому одязі, щоб не зіпсувати його
0
Що робити з чорнобривцями після цвітіння восени: прикраса квітника стане добривом для городу
0
"Сам Джек Деніел сказав би, що це занадто": Мережу приголомшили фото будинку на продаж
0
Жінку через зовнішність не впустили до літака: який вигляд вона має
0
Українцям назвали 4 причини, чому не можна пити таблетки без лікаря
0
Дерматолог запевняє в омолоджуючих властивостях одного гарячого напою
0
Названо знаки Зодіаку, яких чекає небувалий успіх наприкінці тижня
0
Стрес через війну: топ рекомендацій психолога, як не з'їхати з глузду і зберегти здоров'я
0
У ковбойських чоботях і мініспідниці. Саліванчук поділилася новим фотосетом
0
Вся в чорному та з сумкою-кошиком: Памела Андерсон під прицілом папараці в Іспанії
0
Ризикує життям сина: Бред Пітт упевнений, що Анджеліна Джолі мститься йому найнебезпечнішим чином
0
Популярний хореограф сказав, як у вузьких колах називають втікача Влада Яму
0
"Це просто жесть якась" - Євген Кот повідомив про серйозну хворобу
0
Названо найпопулярніші причини, чому стосунки не заходять далі першого побачення

Від того, яке враження ви справили на першому побаченні, ...

Найпростіший та безпроблемний спосіб маринування перцю на зиму

За цим рецептом так просто приготувати мариновані перці, що ...

Анна Кошмал феєрично оголосила про вагітність: животик вже видно

Акторка Анна Кошмал поділилася з фанами радісною новиною. ...