Голубика, відома як ягода довголіття, привертає увагу своїми численними перевагами для здоров'я. Ягода є природним антиоксидантом, який уповільнює процеси старіння, омолоджує та очищує організм.
Про це пише Eating Well.
У лохини міститься велика кількість пектинів, цінних мінеральної солі та вітамінів А, С, РР. За вмістом ця ягода заліза займає нехай і не лідируючу позицію, зате те залізо, яке входить до складу чорниці, практично повністю і без залишку засвоюється організмом. a>
Користь лохини для здоров'я:
Зниження ризику хронічних захворювань: Голубика, багата на антоціани, допомагає знизити ризик хронічних захворювань, борючись з окислювальним стресом і запаленням. Це підтверджено оглядом 2020 року в Advances in Nutrition.
Поліпшення зору: Вітаміни C та A у лохини підтримують зір та знижують ризик вікової дегенерації жовтої плями, згідно з оглядом 2019 року в журналі "Антиоксиданти".
Поліпшення травлення: Голубика, багата на клітковину, сприяє регулярному стільцю, запобігає запорам і підтримує здоров'я кишечника.
Поліпшення здоров'я шкіри: Антиоксиданти лохини, такі як вітамін A та ретинол, захищають шкіру від старіння, стимулюючи виробництво колагену, згідно з оглядом 2023 року в "Антиоксидантах".
Зменшення хронічного запалення: Поліфеноли в лохини, будучи сильними антиоксидантами, зменшують хронічне запалення, згідно з оглядом 2021 року в журналі Nutrients.
Протистояння вірусним інфекціям: Поліфеноли лохини мають антибактеріальні та противірусні властивості, що може допомогти запобігти та протистояти вірусним інфекціям, згідно з оглядом 2021 року в Clinical Nutrition ESPEN.
Ці властивості лохини роблять її цінним додаванням до раціону, сприяючи зміцненню здоров'я та забезпечуючи організм корисними поживними речовинами. Медики рекомендують усім жінкам їсти цю ягоду якнайчастіше, хоча б у сезон. А в іншу пору року можна використовувати заморожені ягоди - всього жменьки на день вистачить для оздоровлення та омолодження.