Господині часто готують більше їжі, ніж сім’я з’їсть за вечерею, і прибирають залишки в холодильник, щоб вжити їх на наступний день. Однак є страви і продукти, залишки яких краще відразу викинути. А краще, звичайно, готувати в міру.
НАРІЗАНІ ОВОЧІ
Нарізані і очищені овочі не можна зберігати більше 12 годин. Нітрити, які утворюються в овочах при довгому зберіганні, при попаданні в організм викликають кисневе голодування, провокують проблеми з шлунково-кишковим трактом і навіть підвищують ризик виникнення раку.
РИС
В сирому рисі містяться спори небезпечних бактерій. При варінні більшість з них гине, але деякі, наприклад, бактерії виду Bacillus cereus, можуть і вижити. Ця бактерія мешкає в самих різних умовах: в грунті, комах, в пилу і в рослинах. Вона легко розмножується в живильному середовищі, особливо в рисі, молочних продуктах і овочах.