За словами медиків, ризик інфаркту збільшується через дефіцит магнію, так як він грає ключову роль в підтримці ритму серця. Вони склали список продуктів, які багаті цим елементом.
Магнієм багаті горіхи (мигдаль, арахіс), кунжут, насіння, бобові, крупи (гречана, вівсяна, пшоняна, перлова), банани, гарбуз, висівки і какао. Він міститься в морській капусті, морській рибі, кальмарах, яйцях, зелені, цитрусових і в молочних продуктах.
Магній – один з життєво необхідних нашому організму хімічних елементів, він є складовою частиною всіх тканин і клітин.
Недолік магнію позначається на роботі всього організму. При його дефіциті виникає підвищена тривожність, швидка стомлюваність, безсоння. Можуть відбуватися негативні зміни внутрішньочерепного і артеріального тиску, з’являються шлункові болі, рідкий стілець. Можуть початися спонтанні запаморочення, “мушки” перед очима.