Основою міцного здоров'я є спорт, щоденне вживання необхідної кількості води та правильно підібраний раціон, що включає корисні та натуральні продукти.
Деякі продукти можуть наситити організм усіма необхідними вітамінами.
ЯКІ ПРОДУКТИ СЛІД ЇСТИ
Лікар назвала топ-7 корисних продуктів, на які необхідно звернути увагу та мати їх у раціоні:
- капуста кейл - містить вітаміни С, А, К. На смак вона гірка, але дуже корисна для печінки, запобігає застійу в жовчному, знижує кількість естрогенів;
- качанна капуста – містить L-глутатіон, антиоксиданти, впливає на ШКТ, імунну та нервову системи;
- брюссельська капуста – має майже ту ж користь, що й качанна;
- редиска – очищає печінку, допомагає від закладеності носа, розріджує слиз та мокротиння;
- буряк – містить багато вітаміну К, корисна для печінки та жовчного, впливає на еластичність судин, нормалізує естрогени, підвищує тестостерон та
- знижує кров'яний тиск;
- спаржа - клітковина, яка важлива для кишкової мікрофлори. Також позитивно впливає на нервову систему і багата на вітамін В1;
- петрушка – містить вітамін А, С та залізо.
ЯКЕ М'ЯСО НАЙКОРИСНІШЕ
У м'ясних продуктах є багато заліза, яке необхідне для утворення гемоглобіну та уникнення анемії. Найкориснішими вважаються такі види м'яса:
- Кролятина – таке м'ясо добре засвоюється організмом і призводить до дискомфорту в кишечнику. Крім того, м'ясо містить велику кількість білка;
- М'ясо індички – у ньому міститься багато вітамінів та мінералів. Воно сприяє здоров'ю кісток та суглобів, а також активує метаболізм;
- Курятина містить велику кількість білка і фосфору. При цьому воно низькокалорійне, тому підійде тим, хто має проблеми зі шлунково-кишковим трактом;
- Телятина містить велику кількість білка, багате фосфором, магнієм, калієм, селеном, цинком, вітамінами групи B, вітаміном D і залізом.