U-News » Здоров'я » Продукти, які небезпечно розігрівати через можливу токсичність
Всі новини

Продукти, які небезпечно розігрівати через можливу токсичність

Деякі продукти краще не розігрівати, оскільки це змушує їх втрачати свою харчову цінність і навіть ставати небезпечними для організму.

Дослідження показують, що окремі продукти харчування небезпечно розігрівати через їх можливу токсичність, що виникає під дією високих температур. Це пов’язано з тим, як продукти реагують з бактеріями при зберіганні, а також з білками, які розщеплюються під час приготування, констатують вчені.

Картопля. Після приготування він повинен якомога швидше відправитися в холодильник. При тривалому знаходженні в умовах кімнатної температури продукт ризикує виявитися місцем проживання бактерій Clostridium botulinum, що викликають ботулізм. Розігрівати його потім і вживати в їжу може бути небезпечно. Зварену картоплю краще вживати охолодженим протягом 1-2 днів після готування.

Яйця. Страви з них найкорисніше їсти свіжоприготованими. Цей продукт містить багато азоту, який може окислюватися при повторному нагріванні. Залишки омлету або варені яйця, прибрані в холодильник, потрібно з’їдати холодними.

Гриби. Залишки грибів не слід підігрівати повторно, так як їх білок і інші поживних речовин можуть через це стати токсичними для організму. До того ж нагрівання грибного страви більше одного разу здатне негативно впливати на серце. Частину страви з грибів правильно зберігати їх в холодильнику і з’їдати холодною. Не зберігайте її більше доби.

Рис. Вживання повторно нагрітого після приготування рису підвищує ризик харчового отруєння через присутність високорезистентних бактерій Bacillus cereus, які можуть розмножуватися, якщо він неправильно зберігався.

Курка. Вона містить велику кількість білків. На думку вчених високобілкову їжу небезпечно розігрівати повторно – це може змінити склад білків, що зробить її потенційно токсичною. Якщо в холодильник були прибрані залишки курки, їх слід вийняти за деякий час до їжі, щоб їжа встигла нагрітися до кімнатної температури, – але не розігрівати.

Буряк. Токсичним при нагріванні його робить високий рівень природних нітратів. Одного разу приготований продукт потрібно їсти тільки охолодженим. У гірших випадках споживання повторно розігрітого буряка здатне стимулювати процеси, що ведуть до розвитку раку.

Шпинат. Як і буряк, містить нітрати, що перетворюються при розігріві в нітрити, здатні діяти на організм як канцерогени. Його краще готувати на пару і швидко охолоджувати.

Олія. Олія волоського горіха, авокадо, виноградних кісточок, лляна характеризуються дуже низькою температурою плавлення, що робить їх токсичними при нагріванні.

Читай U-News в Google News

Читають Коментують
Стюардеси заклеїли рот 69-річній п'яній пасажирці: що вона утнула
34 174
Кардіолог назвала найбільш небезпечний для серця алкогольний напій
33 651
Дитина зустріла сестру-близнючку своєї матері: її реакція стала хітом
30 178
Курйоз у відпустці: туристка втратила нижню білизну під час подорожі
28 936
Мережу підкорило відео запальних танців, де вчителька "відривається" разом із учнями
27 563
У Румунії жінка підпирала двері шматком бурштину за мільйон євро
24 469
У відомої співачки репнула сукня на модному показі: вийшло аж занадто пікантно
24 181
Високий холестерин: чотири базові продукти, які допоможуть знизити рівень
22 360
Жінка прикинулась подружкою нареченої й поїла найдорожчі страви на весіллі
16 584
Вже час на город: українців повеселили незвичні "орачі" на Закарпатті
15 826
Ведучу Марічку Падалко затримали в аеропорту через секс-іграшку
15 680
Сім'я живе в сараї, щоб не платити за оренду: всі дивуються, коли заходять до них у гості
15 265
Викликає рак: названо загрозу популярної харчової добавки
14 868
Подружжя переплутало валізи і опинилося в центрі скандалу: що вони знайшли всередині
0
Шість ранніх сортів редиски, які потрібно посадити цієї весни
0
Причини, через які кип’ячена вода гірша за фільтровану, назвали вчені
0
Зірка "МастерШеф" потрапила до психіатричної лікарні і заявила, що її намагалися вбити
0
У мережі активно завірусилися кумедні кадри Трампа із сином Маска
0
Для чого смажити господарське мило на сковороді
0
Що посадити біля винограду, щоб ягоди були солодкі і великі
0
Чому не можна позичати гроші у свято: подбайте про фінансове благополуччя
0
Астрологиня назвала знаки зодіаку, яким потрібно постійно бути в курсі всіх подій
0
У РФ показали відео з випробувань нової артилерійської установки "Гіацинт-К"
0
Даша Астаф’єва оголила ніжки у вінтажному вбранні й збурила прихильників
0
Три зовнішніх ознаки, за якими можна визначити тиск, який піднявся
0
Чим потрібно посипати баклажани, щоб вони виросли неймовірно великими
0
Сім головних секс-гріхів, які люди роблять у спальні

Онлайн-платформа статевого виховання Beducated розповіла ...

В який момент покласти м’ясо в воду, щоб бульйон був наваристий

Зварити правильний бульйон — це мистецтво. Опанувати його ...

До чого сниться секс: тлумачення снів за всіма сонниками світу

Секс уві сні – одна з найпоширеніших і водночас ...