U-News » Здоров'я » Продукти, які небезпечно розігрівати через можливу токсичність
Всі новини

Продукти, які небезпечно розігрівати через можливу токсичність

Деякі продукти краще не розігрівати, оскільки це змушує їх втрачати свою харчову цінність і навіть ставати небезпечними для організму.

Дослідження показують, що окремі продукти харчування небезпечно розігрівати через їх можливу токсичність, що виникає під дією високих температур. Це пов’язано з тим, як продукти реагують з бактеріями при зберіганні, а також з білками, які розщеплюються під час приготування, констатують вчені.

Картопля. Після приготування він повинен якомога швидше відправитися в холодильник. При тривалому знаходженні в умовах кімнатної температури продукт ризикує виявитися місцем проживання бактерій Clostridium botulinum, що викликають ботулізм. Розігрівати його потім і вживати в їжу може бути небезпечно. Зварену картоплю краще вживати охолодженим протягом 1-2 днів після готування.

Яйця. Страви з них найкорисніше їсти свіжоприготованими. Цей продукт містить багато азоту, який може окислюватися при повторному нагріванні. Залишки омлету або варені яйця, прибрані в холодильник, потрібно з’їдати холодними.

Гриби. Залишки грибів не слід підігрівати повторно, так як їх білок і інші поживних речовин можуть через це стати токсичними для організму. До того ж нагрівання грибного страви більше одного разу здатне негативно впливати на серце. Частину страви з грибів правильно зберігати їх в холодильнику і з’їдати холодною. Не зберігайте її більше доби.

Рис. Вживання повторно нагрітого після приготування рису підвищує ризик харчового отруєння через присутність високорезистентних бактерій Bacillus cereus, які можуть розмножуватися, якщо він неправильно зберігався.

Курка. Вона містить велику кількість білків. На думку вчених високобілкову їжу небезпечно розігрівати повторно – це може змінити склад білків, що зробить її потенційно токсичною. Якщо в холодильник були прибрані залишки курки, їх слід вийняти за деякий час до їжі, щоб їжа встигла нагрітися до кімнатної температури, – але не розігрівати.

Буряк. Токсичним при нагріванні його робить високий рівень природних нітратів. Одного разу приготований продукт потрібно їсти тільки охолодженим. У гірших випадках споживання повторно розігрітого буряка здатне стимулювати процеси, що ведуть до розвитку раку.

Шпинат. Як і буряк, містить нітрати, що перетворюються при розігріві в нітрити, здатні діяти на організм як канцерогени. Його краще готувати на пару і швидко охолоджувати.

Олія. Олія волоського горіха, авокадо, виноградних кісточок, лляна характеризуються дуже низькою температурою плавлення, що робить їх токсичними при нагріванні.

Читай U-News в Google News

Читають Коментують
Стало відомо, які продукти різко підвищують рівень цукру в крові
37 211
На заяву Безуглої про звільнення відреагували у Повітряних силах ЗСУ
25 207
Мережу розсмішив "потужний донат" Тищенка
19 546
Робітники випадково відремонтували кухню не в тому будинку: як відреагувала господиня
18 530
Наречений скасував весілля через SMS коханої його 12-річній доньці: що вона написала
16 104
Російські пропагандисти вчергове зганьбилися, коли хотіли показати “кладовище знищеної української бронетехніки”
15 165
Мільйонер-жартівник склав заповіт, від якого плакало ціле місто
14 679
Чоловік не може продати будинок через сусіда та його "витвір мистецтва": що він зробив
13 849
Ідеальна помста: жінку, яка зруйнувала чужу сім’ю, висміяли на великому банері
13 229
Які продукти не можна мити перед приготуванням та вживанням у їжу: шкідливо і навіть небезпечно
9 183
Від холестерину і для довголіття: простий, але корисний фрукт
8 273
Названо продукти, які підвищують рівень «поганого» холестерину
7 432
Жінка заробила $130 тисяч, перепродаючи одяг з секонд-хенду: як їй це вдалося
7 341
Соліст "АВВА" одружився у 79 років і вперше показав свою кохану на фото з весілля
0
Ірена Карпа розповіла про своїх доньок-підлітків та як вони у Франції популяризують українське
0
Водіям в Україні повідомили про ще один незаконний штраф поліції
0
Що можна вирощувати до початку зими
0
Для українських фермерів розширили можливості точного землеробства
0
Як правильно збирати і зберігати гарбузове насіння, щоб воно не втратило своєї користі
0
У машині немає аптечки: до яких штрафів готуватися водіям
0
Арешт рахунків і конфіскація: які наслідки несплати штрафів за порушення ПДР
0
Зеленський розповів про "міст" до закінчення війни
0
Оксана Білозір у центрі подій на Курщині: що привело артистку до рф
0
Ракети з КНДР та боєприпаси до "Смерч": що зберігалось на ураженому складі РФ під Тихорецьком
0
Чоловік не може продати будинок через сусіда та його "витвір мистецтва": що він зробив
0
Як продовжити термін служби турбованого двигуна: поради механіка
0
Найпростіший та безпроблемний спосіб маринування перцю на зиму

За цим рецептом так просто приготувати мариновані перці, що ...

Анна Кошмал феєрично оголосила про вагітність: животик вже видно

Акторка Анна Кошмал поділилася з фанами радісною новиною. ...

Ніхто не осліпне. Експерти розвінчують шість міфів про мастурбацію

Світ стрімко змінюється, але мастурбація для багатьох ...