Якщо ви вперше виростили гарний урожай капусти, то треба знати, як правильно зберігати ці овочі, щоб долежали до весни.
Для тривалого зберігання треба обрати тільки пізньостиглий сорт. Його дуже легко відрізнити від ранньостиглого по зеленому кольору капустини. Бо ранні сорти білого кольору. Пізні сорти тверді вони тверді, листя щільно тримається біля капустини.
Для гарного зберігання господарі притрушують капусту подрібненою крейдою.
Важливу роль у зберіганні капусти відіграють температура та вентиляція. Ідеальна температура для зберігання повинна бути не вищою 3 градусів тепла.
Між капустинами треба робити невелику відстань, господині обгортають кожну головку капусти у газету, вона дійсно так краще зберігається. Також можна загорнути капустину у харчову плівку й вона долежить у плівці до весни.