Лікар-дієтолог зазначає, що продукти тваринного походження слід обережно вживати, а також правильно обробляти термічно.
Лікар пояснила, що найчастіше паразити зустрічаються у продуктах, отриманих із тварин, особливо свинини. Небезпеку становлять продукти з тварин, з різноманітним раціоном, що вживає все поспіль.
Так, наприклад, у недостатньо просмаженому шашлику можуть утримуватися паразити. Однак якщо паразитів можна побачити неозброєним оком, їх личинки немає.
Також ризиковано вживати недостатньо термічно оброблену річкову рибу. А ще паразити можуть ховатися у зелені з городу.
Зелень могли обробляти гноєм, та був зірвати і з'їсти. І одна справа вимити помідор, а інша – петрушку чи салат. Це дуже важко, там все одно ці частки залишатимуться.
Лікар радить замочити зелень кілька разів. Додати трохи оцту у воду і прополоскати в ній зелень, а потім промити під краном.
Симптомами зараження паразитами є втома та зниження гемоглобіну, ослаблення імунної системи або її надмірне посилення у вигляді алергії.