Цей рослинний інгредієнт доступний, доступний, ситний і сповнений білка і клітковини.
Салат - це ідеальний прийом їжі на обід або вечерю, а з різними добавками він може варіюватися від легкого гарніру до ситної окремої страви. Як пише EatingWell, корисний салат має містити багато зелені та овочів і овочів, проте необхідно також додавати в нього білок, щоб ви почувалися ситим. Сертифікована дієтологиня Наталі Ріццо радить звернути увагу на сочевицю, оскільки вона містить велику кількість білка, забезпечуючи ситість, а також є доступною і зручною для приготування.
Що таке сочевиця і чи корисна вона?
Як зазначає Ріццо, сочевиця не тільки недорога й універсальна, а й приємна на смак, і від природи багата на білок і клітковину. Вона буває кількох видів, наприклад, червона, зелена, коричнева та чорна. Як зазначає дієтологиня, червона сочевиця занадто м'яка для салатів, тож краще звернути увагу на інші види.
Одна чашка вареної сочевиці містить 18 грамів білка і цілих 16 грамів клітковини. Сочевиця також є хорошим джерелом калію і чудовим джерелом фолієвої кислоти. Калій відіграє роль у регулюванні артеріального тиску і гідратації, в той час як фолієва кислота підтримує утворення еритроцитів і здорову вагітність.
Нарешті, сочевиця також багата на залізо, яке відіграє велику роль у рівні кисню в крові. Без достатньої кількості заліза ви можете відчувати головний біль, втому, запаморочення або застуду.
Яку сочевицю купити
Найчастіше в магазинах можна знайти сушену сочевицю, приготування якої займає 15-20 хвилин. Також продається консервована сочевиця, яка попередньо приготована й упакована в солону рідину для збереження.