У цей час року, для зміцнення імунітету і оздоровлення роботи кишечника дуже корисно їсти спаржу.
Спаржу можна сміливо вважати кращим весняним продуктом для підтримки здоров’я кишечника.
В чому її користь?
Три незаперечних факти:
- Аспаргін, один з найцінніших компонентів спаржі, активує виведення з організму токсинів.
- Спаржа є джерелом природних пребіотиків, що стимулюють життєдіяльність корисних бактерій в кишечнику.
- Полісахарид інулін, який міститься у спаржі є харчуванням для колоній корисних бактерій, які населяють товстий кишечник, а цинк зміцнює сполучну тканину кишечника і стінок шлунка.
- Багата спаржа і на антиоксиданти, що захищають травну систему від негативного впливу агресивних факторів.
Вживай спаржу у вигляді гарніру або основної страви. Фахівці рекомендують вибирати спаржу з закритими і твердими «кінцями» – вважається, що саме в ній більше корисних мікроелементів.