U-News » press release » Переваги протиморозних добавок для бетону
Всі новини

Переваги протиморозних добавок для бетону

Поєднання низької температури і високої вологості в зимовий час руйнівно діють навіть на один з найміцніших матеріалів - бетон. При температурі повітря -2 ° С вода в бетоні замерзає, твердіння і гідратація припиняються. Заморожування призводить до зниження адгезії наповнювачів та армуючих матеріалів, що сприяє ослабленню несучої здатності конструкцій і зниження їх довговічності. Але завершити будівельні роботи до настання холодів вдається не завжди. На допомогу приходить спеціальна протиморозна добавка. Звичайно, можна обігрівати бетон за допомогою термоактивній опалубки, з попередніми огорожею, утепленням і ін.

Однак в деяких випадках ці методи не можуть бути реалізовані з технічних або організаційних причин. В даний час існує більш ефективний спосіб зимового бетонування, який вигідний не тільки через простоту використання, а й економічно. Зменшення термінів будівництва і його здешевлення за рахунок раціонального використання робочої сили і техніки можливо з введенням протиморозних добавок. Як екологічно чистої добавки використовується вугільна зола. Її застосування здійснюється при будівництві монолітних залізобетонних будівель, при складанні частин монолітних споруд, при замонолічування стиків, коли встановилася середньодобова температура повітря не перевищує 0 ° С.

Добавки для бетону

Асортимент існуючих добавок дуже різноманітний. Це можуть бути компоненти, які здатні знижувати температуру замерзання цементу, пов'язані або до слабких прискорювачів, або до сповільнювач схоплювання і твердіння матеріалу. Також існують противоморозні добавки для бетону, які поєднують в собі здатність до прискорення процесу схоплювання і твердіння цементу з антифризні властивостями. Крім основних видів присадок існують препарати, які мають слабкий антифризні ефектом, але, будучи сильним прискорювачем схоплювання і твердіння бетону, здатні на ранньому етапі робіт викликати сильне тепловиділення.

Фахівці компанії розробили і випробували присадки, що володіють унікальними властивостями. Об'єднавши спеціально підібраний цемент і протиморозні добавки в єдиний комплекс, отримані препарати, за допомогою яких можливе проведення будівельних робіт при температурі повітря до -25 ° С, причому відсутня необхідність в додатковому обігріві бетону. Така комбінація відноситься до найбільш дієвим. Крім традиційного використання добавок, можливо їх застосування в поєднанні з обігрівом різними способами. В такому випадку можна досягти зменшення витрати препарату, а також скорочення часу, необхідного для проведення будівельних робіт.

Вибирати противоморозні добавки для бетону потрібно, виходячи з метеорологічних умов, очікуваних термінів закінчення будівництва, а також передбачуваної експлуатації споруджуваного споруди. Кількість препарату, необхідного для досягнення бажаного ефекту, підбирається в залежності від марки бетону, рухливості розчинної суміші, зернового складу і крупності наповнювача, маси цементу та інших показників, які відповідають встановленим нормам. Нехтувати рекомендованими нормативними допусками не слід. Дозування протиморозних добавок має величезне значення: недолік присадки здатний привести до передчасного замерзання бетону, надлишок - до уповільнення швидкості твердіння бетону, що, крім погіршення якості будується конструкції, може привести до невиправданого збільшення вартості бетону. Як правило, всі добавки також є прискорювачами схоплювання і твердіння, їх концентрація в "холодному" бетоні в 2-3 рази відрізняється від тієї, що необхідна для прискорення процесу твердіння при плюсовій температурі.

Протиморозна добавка і корозія арматури

Захисні покриття, виконані з такого бетону, не вимагають додаткової гідроізоляції. Істотно зростає міцність бетону. Завдяки своїм характеристикам добавки широко використовуються при спорудженні будівель різного призначення, мостів, гребель і т.д. Їх застосування дозволяє вести будівництво практично при будь-яких погодних умовах. У деяких регіонах нашої країни, де зима триває півроку, перерва в будівництві на такий термін - невиправдана розкіш. Протиморозний препарат в такому випадку - відмінне рішення.

Більше інформації ви знайдете на інформаційному порталі «ЗАПОВНЮВАЧІ».

Читай U-News в Google News

Читають Коментують
Стало відомо, які продукти різко підвищують рівень цукру в крові
36 062
Олена Кравець розповіла про тривалу боротьбу з важкою хворобою
14 963
Мільйонер-жартівник склав заповіт, від якого плакало ціле місто
13 631
Робітники випадково відремонтували кухню не в тому будинку: як відреагувала господиня
13 058
Чому навіть хороші й надійні чоловіки зраджують: психолог назвав 8 причин
12 360
Три подруги побилися на весіллі за букет нареченої: відео курйозного моменту
11 742
Російська тенісистка люто відгамселила себе ракеткою по голові
10 839
Високий холестерин: ознаки в ногах вкажуть на небезпечний стан
10 518
"Навіть нічого не пила": телеведуча Барбір насмішила конфузом зі штанями
9 796
Лікар назвав три продукти, які отруюють кишківник
8 720
Які продукти не можна мити перед приготуванням та вживанням у їжу: шкідливо і навіть небезпечно
8 382
5 продуктів, багатих магнієм, для зниження тиску природним шляхом
8 349
Знайдено простий спосіб запобігти розвитку високого артеріального тиску
7 995
Борис Джонсон: Україні потрібно надати масштабний пакет допомоги на суму $500 мільярдів або навіть $1 трильйон
0
Колишня наречена Кличка розповіла, чому їхня донька не хоче ходити до школи в Європі
0
Таня Пренткович топлес та на підборах влаштувала відверту зйомку
0
Леді Гага відверто розповіла, як ставиться до чуток про те, що вона чоловік
0
Оксана Білозір розсекретила свої щомісячні доходи
0
Даша Астаф’єва наробила ніжних фото у гортензіях та розповіла, про що мовчить жінка
0
Що має зробити кожна родина перед похолоданням: енергетики опублікували інструкцію
0
Новий цікавий спосіб навчитися насолоджуватися життям від жителів Данії
0
Як відбілити емальовані каструлі за допомогою перекису водню
0
Як спробувати вирішити проблему, не жертвуючи нічним сном
0
Чотири помилки по відношенню до здоров’я припускається переважна кількість людей
0
Вісім способів відрізнити деменцію від природних вікових проблем
0
Лікарі попередили про шкідливі властивості популярних каш
0
Маша Єфросініна у глибокому декольте влаштувала відверту зйомку в центрі Києва

Українська ведуча Маша Єфросініна поділилась відвертим ...

Фатальні помилки під час сексу, через які партнер може втекти

Під час заняття сексом варто окрім задоволення себе і ...

Кардіолог назвав продукт для сніданку, якого слід уникати гіпертонікам

Ваша дієта може відіграти величезну роль у різних умовах. ...