Харчова залежність – це не міф. Науково доведено, що це реально, і деякі люди (на жаль) більш схильні страждати від цього, ніж інші, через свої гени і те, як влаштований їх мозок, говорять сучасні дослідження.
Дослідники виявили, що оброблені продукти, багаті жирами і здатні підвищувати рівень цукру в крові (наприклад, продукти з високим глікемічним навантаженням, такі як мармелад, шоколадні батончики і кукурудзяні пластівці), дійсно швидко викликають звикання. харчова поведінка.
За словами Ніколь Авена, дослідника харчових залежностей в Mount Sinai Morningside, ви повинні їх уникати, якщо вони дійсно приносять вам проблеми.
Ось 10 продуктів, що викликають звикання:
Піца - чим вона більш оброблена і сирна, тим більше вона викликає звикання.
Шоколад – коли справа доходить до цього улюбленого задоволення, чим темніше, тим краще. Більш солодкі сорти містять більше жиру і цукру, ніж темні сорти, тому, якщо ви не можете відмовитися від шоколаду, перейдіть на батончики, що містять не менше 70 відсотків какао.
Печиво - краще уникати покупного печива, оскільки воно, швидше за все, містить інгредієнти, що икликають звикання.
Картопляні чіпси -картопляні чіпси, на жаль, містять велику кількість солі, і вони також не наповнюються, тому Ви можете жувати їх годинами, не помічаючи, скільки пакетів ви проковтнули.
Морозиво – якщо ви нічого не можете з собою вдіяти, купуйте по одній порції.
Торт - один з найскладніших продуктів, від якого потрібно відмовитися. Важливо обмежити ваш вплив на нього і навчитися говорити “ні”, коли пропонують шматок.
Картопля-фрі, як і чіпси, викликає жахливе звикання.
Чізбургери. Приготування власного варіанту краще, ніж все, що ви можете дістати поза кухнею.
Пластівці для сніданку – тепер ці оброблені харчові продукти є одними з тих, які містять злочинно високий вміст доданого цукру.
Смажена курка. Ні, це не курка нездорова. Це хрустке, жирне, а іноді і солоне панірування, яке викликає звикання.