Фахівці вивели лінійну залежність між ризиком виникнення серцево-судинних захворювань і вживанням шкідливої їжі.
Вчені з Китаю провели дослідження, в ході якого вивчили, як жирна їжа впливає на здоров'я. Працюючи, вони прийшли до висновку, що така їжа різко збільшує ризик серцевих захворювань.
Вчені з Шеньчженя провели збірний аналіз даних, отриманих їхніми колегами в різний час. Вони вивчили результати досліджень за останні кілька років, взявши дані 17 наукових робіт. У них вони шукали свідчення, які вказують, чи впливає жирна і смажена їжа на самопочуття людей. Щоб отримати відповідь, китайські фахівці познайомилися з даними понад 562 тисяч осіб, які взяли участь в опитуваннях в різні періоди. З числа респондентів у понад 36 тисяч виявили серйозні порушення в серцево-судинній системі. Вивчивши інформацію, був виявлений зв'язок між хворобами серця і раціоном, який дієтологи не називають здоровим.
Результати дослідження показали - люди, які вживали велику кількість жирної їжі, на 37% частіше страждали від серцевої недостатності. Крім того, у 28% опитаних зафіксували підвищений ризик розвитку різних хвороб серця. Ще у 22% виявили схильності до ішемічної хвороби серця.
Крім цього, фахівці вивели лінійну залежність між ризиком виникнення серцево-судинних захворювань і вживанням шкідливої їжі, насиченою жирами. Вчені констатували - кожна порція в 114 грам, з'їдена раз в тиждень, збільшує ймовірність проблем зі здоров'ям.