Івано-Франківська міська державна лабораторія ветеринарно-санітарної експертизи перевірила безпечність ранніх овочів, які з'являються на прилавках магазинів.
На прилавках вже з’явилися ранні овочі та зелень. Саме у цих продуктах можливий завищений рівень нітратів, які застосовують для прискорення росту й дозрівання рослин.
Надмірна кількість цих речовин шкодить здоров’ю людини. Але цього року в ранніх овочах перевищеної кількості нітратів не виявляли. Одна з причин – подорожчання нітратів, що робить їх нерентабельними для фермерів.
Разом з тим, при споживанні ранніх овочів варто дотримуватися деяких правил. Зокрема, зберігати овочі упродовж короткого часу і бажано у прохолодному темному місті, а ще краще в холодильнику. Адже при температурі +2°С перетворення нітратів у нітрити не відбувається.