За словами лікаря-дієтолога, Маріят Мухіної, виноград можна сміливо назвати найнебезпечнішою ягодою для людей після 60 років.
Лікарка розповіла в інтерв’ю, що пристрасть до винограду може негативно позначитися на роботі літнього організму. Говорячи про те, що виноград провокує проблеми зі здоров’ям у людей після 60 років, вона зазначила: цьому рослинному продукту властивий високий глікемічний індекс, тобто після його вживання може одразу сильно підвищитися рівень цукру в крові.
Медик додала, що при чутливості організму до компонентів винограду його поїдання може призвести до загострення гастриту, виразкових уражень ШКТ. Зокрема, після його вживання починає інтенсивніше виділятися шлунковий сік.
Якщо є ниркова недостатність, їсти виноград теж не можна. Це протипоказання пов’язане з високим вмістом калію в його ягодах.
«Продукти, багаті на цей елемент, при нирковій недостатності вживати не можна», – наголосила експерт.