У день тестування учасники їли стандартний сніданок, а за дві години — горіхи або печиво.
Підвищений цукор у крові впливає на загальне самопочуття і якщо не вживати жодних заходів, то можна спровокувати серйозні ускладнення.
Людям із діабетом, у яких є схильність до захворювання, рекомендують переглянути свій раціон і додати до нього простий продукт.
Дослідники з’ясували, що швидко знизити рівень цукру у крові можна за допомогою мигдалю.
Такі висновки зробили вчені завдяки експерименту, в якому брали участь 100 мешканців Нової Зеландії. Вони з’їдали щодня щонайменше 42,5 г сирого мигдалю чи солодкого печива, на частку обох закусок припадало 10 % загального споживання калорій.
У день тестування учасники їли стандартний сніданок, а за дві години — горіхи або печиво.
Показники рівня глюкози у крові вимірювалися перед їжею, а потім через 15 або 30 хвилин після їди. Дослідження показало, що цукор був значно нижчим у тих добровольців, які вживали мигдаль.
До речі, цей вид горіха багатий на вітаміни А, С, Е, групи В, а також кальцій, калій, марганець, цинк, залізо та цінні амінокислоти.