Коли справа стосується боротьби з високим холестерином, найневдалішим вибором на сніданок є продукти з великим вмістом цукру, наприклад, пончики чи кекси.
Про це виданню Eat This, Not That! розповіла лікар-дієтолог Лаура Бурак.
За її словами, вживання великої кількості цукру запускає "каскад процесів в організмі, які можуть призвести до збільшення ваги та підвищення рівня холестерину та тригліцеридів у крові".
Крім того, така дієта негативно позначається на здоров'ї печінки, що також впливає на рівень холестерину, додала дієтолог.
Натомість Бурак порадила починати день із цільнозернових продуктів, овочів та фруктів. Ідеально підійдуть вівсянка, авокадо та цільнозерновий хліб.
Холестерин необхідний організму для правильної роботи імунної, нервової та травної систем. Але якщо в крові його накопичується дуже багато, він може почати відкладатися на внутрішніх стінах артерій, утворюючи так звані бляшки. В результаті кровообіг погіршується, що негативно позначається на загальному самопочутті та роботі серця, зокрема.